Per què les arts escèniques no moriran mai?

La cultura no morirà mai! En temps en què sembla que estigui arraconada pel consum de nous formats o per pandèmies, les arts escèniques brillen i brillaran amb més força que mai, perquè...

  • Són públiques. Es representen davant de la gent; han estat pensades per i per al seu públic. Es fan en viu, en contacte directe amb el públic, i no hi ha res que pugui igualar-ho. El teatre es manté allà on els grecs el van crear: a l’abast de tothom.
  • Són cultura. Moltes de les representacions de les arts escèniques plantegen temes candents de la societat, actual o antiga; generen interès, debat col·lectiu, nous punts de vista i, en definitiva, enriqueixen l’espectador i l’intèrpret. Són cultura!
  • Són adaptables. Els nous formats audiovisuals que estan de moda a tot el món només fan que augmentar les opcions de les arts dramàtiques. A través de les pantalles, també es poden veure representacions (ja siguin d’arts escèniques o cinema, que és descendent del teatre) i emocionar-se amb elles.
  • Són emoció. La raó més important de totes. Emoció directa, en estat pur! Un cop de puny a la boca de l’estómac que ens deixa sense paraules, ens commou, ens sorprèn, ens fa plorar, riure, engrescar-nos! L’emoció és el que sempre ens ha mogut com a espècie, i el teatre és emoció pura i dura. Sense més.
  • Són humanes. En definitiva, mostren les nostres passions, debilitats, ens despullen davant del mirall de l’escenari. Les arts escèniques són tan humanes com nosaltres!

Per això, no desapareixeran mai, la representació dramàtica, el teatre, les arts escèniques... Perquè la Humanitat està feta d’elles; perquè la vida és teatre!

Top