Per què fer teatre és bo per a la mainada (i no tan mainada!)

Ho tenim molt clar: fer teatre és vida, i la vida és teatre! Apropar-se a les disciplines teatrals i escèniques és una molt bona manera de créixer en diversos aspectes, i en termes generals. Els seus beneficis són múltiples, i no ens cansarem mai de recomanar-lo! Aquí teniu diversos motius pels quals fer teatre és bo per a la mainada... i per a les persones adultes!

  • Obrim mires! En haver de ficar-nos en la pell d’algú diferent, que pensa, parla, actua o es mou de manera oposada a com ho faríem nosaltres mateixos/es, això ens ajuda a moure’ns amb un pensament diferent, a canviar de perspectiva i de punt de vista.
  • Millorem l'autoestima. És evident que enfrontar-se a situacions noves, interpretar davant de públic, improvisar... és tot un creixement que ajuda molt a millorar l’autoestima, la confiança en un/a mateix/a. Una de les pors més habituals de les persones és parlar en públic... I a l’Aula de Teatre podem solucionar-ho!
  • Resolució de problemes. Les arts escèniques i el teatre col·laboren a desenvolupar la imaginació i a trobar solucions més creatives i diferents a les situacions plantejades a escena i, és clar, de retruc, per al dia a dia.
  • És terapèutic! Després d’un dia d’escola o de treballar, en què només volem oblidar-nos de tot i deixar-nos endur lluny, no hi ha res com una sessió de teatre ben posada per arrencar-nos un somriure i ajudar-nos a desconnectar de la manera que ho necessitem. Enfrontar-se a la vida és més senzill si tenim un oasi a l’abast de la mà!
  • Fomentem el treball en equip. Com qualsevol activitat feta en grup, això no és campi qui pugui! Tothom ha de tenir clar el seu paper, la seva intervenció, com aquesta afecta el ritme dels altres... mainada i adults aprenem a ser més responsables de cara al grup quan fem teatre!
  • Creixement, en general. Si, en conjunt, apliquem tot el creixement que guanyem amb el teatre a la nostra vida personal i diària, trobarem que ens ajuda en gran mesura. Gràcies a l’expressió oral o corporal, a la resolució de problemes, a saber improvisar o pensar out of the box, a calmar-nos, il·lusionar-nos... En definitiva: a créixer!

A l’Aula de Teatre, tenim molt clar que adults i mainada creixen junts a les nostres classes de teatre. Voleu venir?

Top